Miért jöttek létre a sportcipők?

sportcipőElsősorban természetesen a sportolás közbeni használatra, a sportoló segítségére lettek tervezve. Sorolhatnánk, hogy mennyiféle sportágban van ma már speciális lábbeli a sportolókon. Ezek mind mind a jobb eredmény elérését és a lábak, ízületek védelmét segítik. Ha azonban a sportcipőket a sporthoz tervezték, akkor miért is hordjuk ma már szinte mindannyian az utcán is ezeket a lábbeliket? Roppant egyszerű erre a kérdésre a válasz. Mert kényelmes! Valószínűleg az az indok volt az, amivel elkezdődött a sportcipők utcai térhódítása. És most, hogy már a világmárkák követik a trendeket és stílusos, színes és menő csukákat dobnak a piacra nincs olyan, aki ne vásárolna magának belőlük néhány párral.  Kicsik és nagyok lábán egyaránt láthatjuk a sportcipőket munkába vagy iskolába menet. Hétköznapokon és hétvégéken sőt, ma már ruhához és szoknyához is bátran viselhetik a hölgyek ezeket a lábbeliket. A sportcipő tehát teret nyert a sportpályákon kívül is magának. Viseljük bátran a sportcipőt mindig, mindenkor!

Tervező szoftver segítségével 3D látványtervek

konyha tervezésAzt hittem sohasem fogok belenyugodni lányom házasságába, ám az idő ismét bebizonyította, hogy érdemes várni. Már a megismerkedésük után nem sokkal kiderült ugyanis, hogy míg Brigitta szeret két lábbal a földön járni, addig Norbertnek vannak szárnyaló és sokszor megvalósíthatatlannak tűnő ötletei. A kapcsolat elején például kitalálták (szerintem Norbert találta ki), hogy nyitnak egy konyhabútor szalont, ahol a legkisebb kiegészítőt is árusítani fogják. Aggódó anyaként persze azonnal közvélemény kutatást tartottam, hogy ismerőseim közül hányan is tervezik lecserélni a közeljövőben a konyhabútorukat és siralmas eredményt kaptam. Szinte senkinek nincs pénze arra, hogy új konyhabútort vásároljon. Szerencsére kiderült, hogy a gyerekek nem is a környék háziasszonyaiban gondolkodnak, hanem új építésű lakásokban, melyeknek gazdái már meg is vannak. Az ő konyháikat szeretnék berendezni, melyhez még tervező programot is biztosítanak a szép összhatás megteremtése érdekében. A tervező szoftver segítségével képesek 3D-s látványtervet is csinálni, mely már fotóként megmutatja milyen is lesz a konyha.

Kapu vasalatok, hosszú élettartamú alkatrészek

zsanérÖrülök annak, hogy családom szerint megbízható vagyok és bármit meg tudok szervezni, de azért vannak dolgok, melyek bizony már nekem is soknak számítanak. A múlt héten is ilyen helyzetbe kerültem. Kiderült ugyanis egy családi beszélgetés során, hogy nővéremék külföldre költöznek néhány hónapra férje munkájának köszönhetően, ám mivel nem hosszútávra terveznek az itthoni családi házukat is megtartják. Én ebben a pillanatban azt hittem, hogy arra szeretnének majd megkérni, hogy nézzek néha az albérlőre és vegyem el az albérleti díjat, ám rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem erről van szó. Arra kértek meg, hogy felügyeljem a tavasszal esedékes, már korábban megrendelt kapu beépítési munkálatait és megfelelő munka esetén fizessem is ki a munkadíjat. Elárulom, hogy kicsit sem örültem a felkérésnek, amely belefér ugyan a mindennapjaimba, de nem tudom miképpen kell élni a a kapuvasalatnak, hol kell haladni a kapugörgőnek és az sem egyértelmű, hogy szükséges-e vezetősín az általuk választott kapunál.